Memoir '44

Forgatókönyvek - 1.7. Vassieux, Vercors

1.7. Vassieux, Vercors

A Francia Ellenállás központja, Vercors "Maquis"-ja (az ellenállók egységeit így nevezték) lett az egyik legnagyobb az 1944-es év elején. Sok fiatal francia újonc csatlakozott hozzájuk. Az ellenállás táborait olyan falvak körül hozta létre, mint Vassieux, mert ezeknek stratégiai fontossága mellett földrajzi lényege is volt.

1944. július 14-én az ellenállók elfoglalták a kis repülőteret, amit Ceruzahegyző állnévvel láttak el. Az amerikai légierő támogatta őket, mert a németek a falut gyakran bombázták.

Július 21-én, reggel 9-kor a francia ellenállók épp a reptér javításával foglalkoztak, mikor 20 német repülő és vitorlázó vált elő a ködből. A vitorlázók leszálltak, és a németek a városka felé nyomultak. A Vassieux körüli ellenállók siettek segíteni bajtársaikon, és ki akarták űzni a németeket az épületekből, de aznap minden támadás elbukott...

A színtér felállítva, a haditervek kidolgozva, és te vagy a parancsnok. A többi történelem.

Eligazítás:

Németek:
4 kártya, te kezdesz

Franciák:
4 kártya

Győzelmi feltételek:

4 kitüntetés
Ha Their Finest Hour kártyát használsz ki, ne keverd újra a paklit, mert ha a pakli elfogyott, egyből a németek nyernek, és a játéknak vége.

Különleges szabályok:

Az összes Szövetséges egység a Francia Ellenállás gyalogsága. Mivel az összes, ezért nem kell kitenni a jelvényt. Az egységek 3 figurából állnak, ha terepre lépnek, még tudnak harcolni, és Visszavonuláskor 1,2, vagy 3-at is visszaléphetnek.

Created by R. Borg
Fordította Horváth Márton "Maerthon"

Vissza a cikkek listájához

Nem hivatalos magyar rajongói Memoir'44 weblap. A Memoir'44 játék a Days of Wonder kiadó védjegyzett terméke.

RSS | Készült 2006-ban a Gémklub és az AionNET Kft. támogatásával.

Webáruház fejlesztés - Webáruház készítés