Memoir '44

Fórum > Kiegészítők

Krisz88 2016. október 23. 12:59

26 zenet

Sziasztok! Tudja valaki mikortól lehet kapni az új kiegészítőt? ( A "The Battles of Khalkhin-Gol" -ra gondolok. )

 
Otto 2015. május 10. 09:17
Otto

6 zenet

Sajnálom, hogy csak ilyen későn tudok írni, nem volt rá időm.
Igen, minden egységgel tudsz hátrafelé lépni mindig, de egyébként az oldalon is fent van a szabályzat magyarul, az ilyen kérdésekre a választ ott is megtalálod (szabályok menüpont).
Az Oasis Recovery azt jelenti, hogy ha ez a szabály érvényben van, az oázisban lévő gyalogos egység visszaszerezheti az elvesztett figuráit, ha nincs mellette ellenséges egység. Dobj annyi kockával, ahány kártyád van, a kijátszottat is beleértve, és minden csillag után a gyalogos visszakap egy figurát (nem mehet az alaplétszám fölé). Ezután a gyalogos nem mozoghat vagy harcolhat.
A segítséget nagyon szívesen, Otto.

 
gyuszi 2015. április 22. 04:55

5 zenet


Kedves Otto ,nagyon koszonom neked ,egy hatalmasat segitettel nekem,nekunk a csaladnak akik jatszunk ,sok mindennel tevedesbe voltunk ,egyreszt a gyenge nyelvtudasomert is, ha nem zavar hogy meg mindig segitsz ,meg kerdeznek valamit : barmilyen egyseggel amikor lepsz ,tudsz visszafele is lepni? vagyis magad fele,vagy csaak a zaszlo kenyszerit.Az onlin-es valtozatban lehet
A Mediteran Th. kezikokonyvben az oasis hex leiras alatt van 'Oasis Recovery' , ezt nem ertem. En meg egyszer koszonom neked ,majd a kozeljovoben a DDl-el kapcsolatban foglak zavarni ,ott sok torveny halvany meg nekem,KOSZONOM Otto

gyuszika

 
Otto 2015. április 17. 19:19
Otto

6 zenet

Gyuszi, a Tempolary Medal Objective azt jelenti, hogy csak addig jár a medál az elfoglalt hexáért, amíg egység áll rajta. Ha ellép, elmenekül, vagy megsemmisül a medál már nem jár. Ha újra egység lép bele a hexába, újra medált ér.
Igen, a Temporary Majority Medal Objective-nél bármi többségnek számít, csak több egységed legyen a helyszínen mint az ellenségnek. Ha ez visszafordul, a medált vissza kell tenni. Itt a Turn startos verzió ugyanezt jelenti azzal a különbséggel, hogy mindig a kör elején lévő állapot kell nézni. A kör közben változhat, de annak nincs jelentősége, csak a következő körben.
Permanent Medal Objective azt jelenti, hogy elég egyszer oda lépni, a medál jár, és nem is lehet visszavenni akkor sem ha ellenséges egység lép oda.
Otto

 
gyuszi 2015. április 14. 20:54

5 zenet

Koszonom Otto ,mar nem is hittem hogy valaki vallaszol,meg a gyozelmi feltetelekkel nem vagyok egeszen tisztan ,a Temporary Medal Objectivet ertem egyedul. A Temporary Majority Medal Obj. nel pl. van 5 varos hex adva a jatek elejen ,ketto mar foglalt [axis] es harom ures, ez mar tobbsegnek szamit a jatek legelejen> Az axis mar fel is tehet egy ermet maganak jatek elejen?Vagy mint az ot hex foglalt kell legyen?
pl. 3hexen-Axis 2hexen-Allied
Es hogy tudom ugyanitt ertelmezni Turn Start,vagyis korkezdeskor.
A Permanent Medal Objectivet ertem,,,,,,de itt is Turn Start, vagyis eleg kor elejen megszerezni a medalt, ebbem e korben meg el is mozdulhat ezt mar a fene erti.
En nagyon koszonom a segitseget

gyuszika

 
Otto 2015. április 04. 17:16
Otto

6 zenet

Szia, Gyuszi!
A kérdésedre a válasz: A "Supported Armor" egységeket ugyanúgy kell kilőni mint az egyszerű tankokat (tank, gránát, ha képtelen a visszavonulásra zászló), ha pedig már három figura veszteséget szenvedtek, vagyis csak egy figura maradt az egységben, elvesztik a képességeiket, és egyszerű tank egységgé válnak (ha már csak egy figura van amúgy sem lehetne ott egyszerre tank és gyalogos). Végleg megsemmisíteni is úgy lehet őket, mint az egyszerű tankokat.
A "Supported Infantry" egységekkel ugyanez a helyzet, úgy kell nekik veszteséget okozni, mint a gyalogosoknak, és amikor három figurájuk hiányzik már, le kell róluk venni a csillagot, és normális gyalogosként harcolnak tovább.
Nekem viszont az lenne a kérdésem, hogy mi történik, ha egy "csillagát elvesztett" Supported Infantry vagy Armor egységet Medics and Mehanics kártyával erősítünk fel. Ilyenkor sima gyalogos vagy tank lesz belőle, mivel nem lehet tudni, hogy különleges volt?
Otto

 
gyuszi 2015. január 04. 21:09

5 zenet

Sziasztok. Leirna valaki a D Day Landingsban szereplo Supported Infantry, meg Armort ,pontosabban hogyan lehet kiloni,miket kell guritanom,,,,,nem egeszen ertettem meg.
Koszonom uraim


gyuszika

 
Abagábor 2014. szeptember 16. 00:02

1 zenet

Üdv Mindenkinek! Én nem játszani vagyok itt, hanem, hogy forgatókönyv témát ajánljak valakinek, aki szívesen megírná. (Pl. Rosti vagy Denkmeyer.) Édesapám a II. Vh-ban páncélos századparancsnokként harcolt. 1944 nyarán a keleti fronton a német utóvédharcokban a Kleck-i katlanból való nevezetes és tragikus kitörésben súlyosan megsebesült, rokkant lett. Erről a csatáról a szakkönyvek is írnak (róla is), de én apámtól olyan részleteket is tudok, amelyeket a könyvek nem említenek. Ezekkel akár színesíteni is lehet a játékot, de enélkül is nagyon érdekes, izgalmas és tragikus ütközetről van szó. Apám egyébként 2 éve halt meg 100 éves korában.
Ide kérek választ: abagabor@gmail.com

Aba

 
Nagy Danie 2014. március 22. 16:09
Nagy Danie

48 zenet

Mert nemrég arrol beszéltünk hogy men igen hoznak ujj kiegészitöket:

http://blog.daysofwonder.com/2014/03/20/new-memoir-44-d-day-landings-battle-maps-hit-the-beaches-in-june/

Nem éppen a király kiegészitö, de legalább látni hogy még törödnek a játékkal.

I would rather have a German division in front of me, than a French one behind me (George S. Patton)

 
Krisz88 2013. június 01. 20:25

26 zenet

Szia! Ezek külön pályán voltak.
Az ejtőernyősök a cd2. "drop in the night:82nd" pálya miatt érdekeltek.
A tigris a cd2. "the scottish corridor" pályán van.
De ha már ilyen sokat említettem a cb2-őt, akkor még pár egység, aminek kéne a fordítása:
- Jungle Fighters
- Polish Dragoons
- Depleted Units
- Brandenburger Commandos
Köszi a segítséget! :D

 
« »
 

Nem hivatalos magyar rajongói Memoir'44 weblap. A Memoir'44 játék a Days of Wonder kiadó védjegyzett terméke.

RSS | Készült 2006-ban a Gémklub és az AionNET Kft. támogatásával.

Webáruház fejlesztés - Webáruház készítés